JULKLAPPSREA på Yves Rocher med Sassitch!

Till SASSITCH's startsida

sassitch - september 2010

Babian-katt

Inatt var det värkar som vanligt.. Det enda som är annorlunda är att de fortsatt under dagen. Blandat med sammandragningar förståss. Börjar inse att Åke aldrig ska komma, han gör bara mer plats där inne nu när han ska stanna i flera år.

Låg i sängen till 12 tro jag och försökte få lite vila. Sen var jag med hästarn, tog hand om dem och matade dem. For till Maria och drack kaffe och klagade, sen åkte jag hem igen och lagade korvstroganoff. Så var den dagen borta. Men det känns mest som att jag vandrar runt i en dimma nu och väntar.

Vi betalade räkningar idag. Vart till att låna 3000 av migsjälv och sen ha 321:- att leva på. Tanken i bilen är dessutom tom så det blir en härligt frisk promenad 12 mil till BB. Men det kan ju skynda på förlossningen så man ska inte klaga... Gud så kul det är att ha med F-kassan att göra. Nu verkar det dock som att det är på gång med pengar. De sa att handläggningstiden inte "bör" vara längre än 30 dagar... Jag skrattar ihjäl mig :D Inte.

Kan ju också tillägga att det är 3 dagar till BF nu, dvs 2 veckor o 3 dagar tills Åke kommer..

Ylle, som ser mer ut som babian än katt..


F-kassan

Visst är det fantastiskt ibland, hur samhället fungerar? Jag har inte haft månnga sjukdagar under mitt yrkesverksamma liv, tror de går att räkna på en hand. Ofta har jag då lyckats BYTA pass med någon och jobba igen senare. Dvs har inte fått sjuklön från arbetsgivaren...

Och aldrig har det gått så långt att jag blivit sjukskriven.
Tills nu, i vecka 30 i graviditeten höll jag på att få Åke, på tok för tidigt. Då blev jag sjukskriven för resten av graviditeten. Min första sjukskrivning någonsin. Men fy fan så illa det funkar. Jag förstår inte att det ska vara sånt krångel?! Jag kan ju inte vara den första som blivit sjukskriven??

Ingen vet vad som gäller, eller vad som händer, och alla skyller på varandra eller går inte att få tag på. Har spenderat dagen med att försöka reda upp det hela, jag fick nämnligen ingen lön alls denna månad. Det visade sig att "oj, det har vi missat" allt har gått alla förbi.

Vilken djungel av papper och skit. Nu verkar det vara på gång iallafall. Men vad gör man med räkningarna man har NU?! Jag har sparpengar så jag klarar mig, men vad gör alla de som inte har det?! Fick rådet att gå till soc och låna pengar, som ja kunde betala tillbaka när sjuklönen kom, men det är ju ungeför ett halvårs handläggningstid på soc med... Jag vill INTE ha sjuklön eller mammapenning, jag vill JOBBA!

KATTBILDER

YES! Halsontet har slagit till på riktigt. Vilken dröm. Låg i sängen mest hela dagen, var bara ute och tog hand om hästarna. Eller.. ja, sen for jag till Maria och drack kaffe och klagade lite, och sen hämtade jag Emilia och for på stallet för ridlektion och lite socialt umgänge. Nu slängde vi oss i soffan med köttfärspaj och Idol. Sen blir det två alvedon och ett tappert försök att sova...

Åke vill inte komma ut, men han vill gärna träna. Och just nu känns det som att han har horn på huvudet när han tränar. Skickade lite bilder på framkallning idag som ja ska sätta in i Åkes album också. Och så har jag tagit ett par kattbilder, här kommer dom :D

Kattklase i Åkes säng

Älskling med Cp-Svans, alias Slicken