JULKLAPPSREA på Yves Rocher med Sassitch!

Till SASSITCH's startsida

sassitch - august 2010

Här bor vi och 5 tasmanska djävlar...

Undra vad man ska skriva om idag då.... Vaknade kl 7 och körde Andreas på jobbet, handlade INTE utan för direkt hem o sov. Sov som en glad gris på soffan ganska länge. Sen grejade  jag på med kräken lite och for sen o hämtade Emilia. Vi åkte till stallet och hon hade ridlektion. Det gick riktigt bra. Åkte till Solliden och hämtade höbalarna jag köpt, de hade huset med världens finaste läge. Jag vart förbannad och svor ganska mkt i bilen påväg hem. Fast vi har det också fint, men inte SÅ fint. De va ett urgulligt hus som låg ute  på en udde, omgivet av vatten och kvällssol...

Nu bli de till att visa Helene (o alla andra stackare) hur vi bor.....

Akvariet med paddan i, lite skräp å en del av TV:n

Akvariet med fiskar, mer skräp och en ouppackad låda...

Vardagsrummet med ful-sofforna, en katt på sin kudde och Andreas.

Åke-bebins del av vårt sovrum.

Vår katastrofala del av sovrummet...

Katastrofköket :D

Katastrofen i köket, sedd från hallen.

Helt omoderna badrummet, men de funkar fint :)




 






Min vardag i bilder

Vagnen är redan välanvänd av väntande katter :)

Ylle-Boll har en rolig stil när hon sover...

Andreas kör livet ur BMWn innan slakt

Jag o älskade kråkan hjälper till att slakta bil

Andreas o Hasse prövade å fiska lite, men de  fanns ingen fisk. de slutade dessutom med att Andreas satte flugan i en telefonledning...

Det är ganska vackert i Skog :)



Idag var jag uppe med Andreas. Vi har ju sålt saaben och slaktat BMWn så jag vart tvungen att skjutsa honom till jobbet. Passade på att storhandla lite innan jag for hem. Försökte betala mina varor men de gick inte, och kön blev allt längre. Tillslut sa jag att jag skulle packa och föra över pengar och betala sen så alla andra också fick handla. Då kom Christina o pratade o pratade, jag packade och började hasa min vagn mot hissen. Men halvvägs in i hissen kom jag på att jag inte betalat! Och vad gör jag?! Jo jag GÅR TILLBAKA och betalar... Jag har blivit en mes med samvete.... Hade det varit ett år sedan så hade jag glatt sprungit med min vagn.

När ja kom hem smet cp-Svans ut... "var ute då din jäkla terrorist" tänkte jag o lämnade dörren öppen... Packade in i frysen och skulle sen gå ut i hallen. Vad hittar jag då? Jo två råttor som mo kommit in med... Den ena var död, den tog jag i toapapper och kastade i papperskorgen. Den andra var vid liv med medtagen. Den fick jag jaga med toapapper... Fy fan så läskigt, å jag hade ett raseriutbrott på den stackars Mo.

For sen o handlade med maria och Tess :) Marie sa åt Tess att sluta äta godis ur lösgodishyllan, varpå ungen sjönk ihop på golvet och låg där tills vi var klara med handlingen. Jag ska anlita Marie som privat barnuppfostrare sen när Åke-Bebis kommer ut :D

Ikväll har jag lagat lamm och potatisgratäng. Alla överlevde maten. Vi har Hasse här på middag och nu spelar de guitarhero... Åke-Bebis hoppar som fan som vanligt :)

37 dgr till bf

Kolla stilen! Lillkatten visar hur man INTE kan vrida ryggraden...

Mamma-mo har tagit över Åke-bebins säng...



Idag vaknade jag, fikade och somnade sen på soffan igen. Aldrig sover man så gott så på dagen!
Men då kommer såklart Andreas o gnäller om att ja ska vakna för vi ska gå på de nya cafeet i skog. Jag tog mig upp och så gick vi dit. Gör det ni med! Himla trevligt fik, och billigt! En ganska annorlunda upplevelse om man jämför med "inga namn nämnda" fik på samhället... På den lilla loppisen i rummet brevid hittade jag dessutom 5 fina dessertskålar för 25 kronor. Kap.

Sen började Andreas plocka ut motorn ur BMWn, den ska ju säljas. Det blir nån vansinnig V8 i BMWn istället. Jag tog ut Kråkan, longerade henne lite och sen fick hon vara med och skruva och äta go-gräset invid huset. Hon är så social och nyfiken och inte rädd för något. Mer som en hund än en häst. Nu när hagen är större och närmare huset så räcker dessutom vattenslangen hela vägen fram till vattenkaret. JAG KAN VATNA MINA HÄSTR SJÄLV! Vilken känsla :)

Nu har jag lagat kycklinggryta på vedspisen (!) och sitter och lyssnar på en dokumentär på radion. Den handlar om priser på HIV-bromsmediciner. Undra om jag fått något fel.